Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin

de Brindusa in Vita, 21 Iun 2010 | 7721 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g pulpa de vita
  • 600 g ceapa, tocata nu foarte fin
  • 500 g morcovi, taiati cubulete
  • 750 ml vin rosu demisec
  • coaja de la o portocala, partea galbena, taiata fasii
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin:

 Taie pulpa de vita in 4 bucati. Cu un servet absorbant sterge carnea de umezeala. Presara cu sare si piper pe toate partile.

. Taie legumele, cojeste portocala cu aparatul cu care cureti coaja de la morcovi. Ai grija sa nu pui si partea alba din portocala, care e cam amaruie.

 Incalzeste cuptorul la 185 C (mediu ).

Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul la foc mediu. Pune carnea si lasa pana ce se aureste pe o parte, dupa care intoarce-o pe cealalta part. Focul trebuie sa fie mediu, pentru a nu arde carnea. Nici prea mic nu e bine sa fie focul, pentru ca atunci carnea nu mai capata culoarea aurie la suprafata.

Cand e gata, pune carnea in tava pe care o s-o bagi la foc, da focul mai mic si adaugain tigaie toate legumele.

 Caleste-le cam 10 minute, pana se inmoaie. Pune vinul, coaja de portocala, rozmarinul, sare si piper si da un clocot. Pune toata compozitia in tava, peste carne.

 Acopera tava cu folie de aluminiu, ca un capac. Pune-o in cuptor pentru 2 ore.

 Mai uita-te din cand in cand, sa nu scada lichidul prea mult. Dar daca ai acoperit bine tava cu folia de aluminiu, n-o sa ai problema asta.

Dupa 2 ore scoate tava din cuptor, ridica usor folia si incearca carnea. Daca e moale moale, ai terminat. Daca nu, mai lasa tava in cuptor 1 ora.

 Cel mai bine e sa mananci mancarea asta a doua  zi, pentru ca va fi foarte aromata. O poti manca cu paine de casa, cum am facut eu, sau cu o mamaliguta moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume